Vervolgens zie ik in de praktijk geregeld diverse onregelmatigheden en onrechtmatigheden waar ondernemers grote problemen mee zouden kunnen krijgen, indien zij zich niet goed laten informeren en adviseren. Niet alleen de uitstraling van een site moet goed zijn maar er moet ook voldaan zijn aan bepaalde wettelijke verplichtingen en indien men zaken vooraf goed geregeld heeft, komen bedrijven niet achteraf onnodig in de problemen. Denk hierbij aan het goed regelen van het auteursrecht en de algemene voorwaarden.

Vanuit mijn interesse en mijn ervaringen in de praktijk heb ik daarom Marijnen Juridisch Advies opgericht om me te richten op ondernemers en MKB’ers die in meer en mindere mate actief zijn op internet.’


Zekerheid voor zakelijk online verkeer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mr. Derk Marijnen

Derk Marijnen is afgestudeerd meester in de rechten aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2011 oprichter en eigenaar van Marijnen Juridisch Advies.

‘E-commerce had tijdens mijn studie al mijn grote interesse en vanuit die interesse heb ik mij gespecialiseerd in dit vakgebied. De enorme opkomst van internet, webshops, online verkeer en online zakendoen is inmiddels een feit en onomkeerbaar. Een organisatie zonder website of online verkeer is tegenwoordig ondenkbaar. Neemt niet weg dat er op dit gebied nog veel te verbeteren valt.


Ten eerste, wil ik bedrijven en ondernemers ondersteunen om hun site zo goed mogelijk te maken. Een website is veelal het visitekaartje van een bedrijf of organisatie en het is daarom van belang dat de site een zakelijke en professionele uitstraling en daardoor vertrouwen opwekt bij de bezoekers van de site. In mijn mening hoort een professionele site uitgerust te zijn met de volgende onderdelen; algemene voorwaarden, een disclaimer, en een privacyverklaring (= verplicht), en om het compleet te maken een cookietekst.